• banner1
  • banner2
  • banner3
  • banner4

Vlaamse studenten op bezoek

Foto 2

Op woensdag 28 maart kwamen er twintig Vlaamse studenten op bezoek bij Day a Week School Amsterdam. De studenten volgen allen de Bacheloropleiding SEN aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen en waren op studiereis naar Nederland. Zij kwamen kennismaken met de wijze waarop in het onderwijs in Nederland ondersteuning wordt geboden aan kinderen en jongeren met specifieke vragen. Er was een grote interesse in hoe wij als Day a Week School ons onderwijs vormgeven. Wij hebben dit aan hen gepresenteerd en zijn daar met de studenten over in gesprek gegaan op één van onze locaties: de Fiep Westendorpschool. Het was een gezellige en hopelijk leerzame middag voor de Vlaamse studenten.

Nieuwe leidinggevende DWS Amsterdam

Sinds maandag 19 maart, is Joyce Gerritsen gestart als leidinggevende binnen Day a week school Amsterdam. Wij zijn heel blij dat Joyce het projectteam komt versterken, naast Jaap Verouden, Annelies de Muijnck en Annerose Groot.

Onderstaand een korte kennismaking met Joyce:

foto Joyce GerritsenHallo allemaal,

Mijn naam is Joyce Gerritsen. Ik ben moeder van twee kinderen:Kasper (5) en Suze (7). De afgelopen 19 jaar heb ik op de 1e Montessorischool De Wielewaal gewerkt. Eerst als leerkracht, maar later ook als Intern Begeleider. Daarnaast werk ik sinds 2 jaar als bovenschools coordinator van het IB-netwerk van OOadA. Ik heb erg veel zin om te starten bij de DWS. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken en met en bij jullie aan de slag te gaan! Wil je weten wat voor mens ik ben? Ik ben praktisch, toegewijd en analytisch. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, met wat perfectionistische karaktertrekken. Gelukkig kan ik dat compenseren met een gezonde dosis relativeringsvermogen. Ik zie lastige situaties graag als uitdaging en ben daardoor niet snel uit het veld geslagen. Ik word blij en enthousiast van het leren van nieuwe dingen.En verder hou ik van hardlopen, wintersporten, lezen, musea bezoeken en kamperen met mijn man en kinderen.

Joyce zal vanaf vandaag het eerste aanspreekpunt worden voor onze DWS-leerkrachten. Daarnaast zal zij de contactpersoon worden voor de thuisscholen. Joyce is bereikbaar via de mail op het volgende adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en via de telefoon op 06-28938279.

Wij wensen Joyce heel veel plezier en succes met haar nieuwe functie!

1000e leerling start bij DWS Amsterdam

Begin april start de 1000e leerling met Day a Week School (DWS) Amsterdam. Vanaf dat moment zal Carice iedere donderdag naar een van de DWS-locaties gaan. In 2010 is Day a Week School van start gegaan met 100 leerlingen. Er zijn dit jaar meer dan ooit broertjes en zusjes van leerlingen die eerder aan DWS deelnamen begonnen. Bovendien is er een groeiend aantal meisjes zichtbaar.

Inmiddels bevindt DWS zich in alle stadsdelen van Amsterdam en is het actueel deelnemende leerlingaantal uitgegroeid tot 432, verspreid over 24 groepen en 18 locaties in de stad. De leerlingen zijn afkomstig van 103 basisscholen en hebben een zeer diverse culturele achtergrond. Het project is een unieke samenwerking tussen het ABC en momenteel negen verschillende schoolbesturen die in hun talentvolle leerlingen investeren. Omdat er een (kennis)overdracht plaatsvindt naar de reguliere scholen, komt deze investering ten goede aan alle leerlingen van de deelnemende scholen.

Buiten Amsterdam, groeit Day a Week School ook op andere locaties in het land. Naast groepen in Zeist en Houten zijn er dit jaar ook een aantal groepen in Nieuwegein-IJsselstein en Zuid-Kennemerland van start gegaan. Begaafdheidspecialist en Day a Week School Kwaliteitsmanager Jaap Verouden: “Bij Day a Week School worden kinderen met succes op een andere manier benaderd en beoordeeld. Zowel de leerkrachten als de leerlingen hebben meer autonomie en nemen daardoor ook meer verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Het aanleren van hogere orde denkvaardigheden zou voor alle kinderen een verrijking zijn.”

DWS Zomerfeest 2016

foto1 zomerfeest DWS 2016

Op woensdagmiddag 29 juni vond het jaarlijkse DWS Zomerfeest plaats. Ditmaal waren de voormalige voetbalvelden van DWV in Amsterdam-Noord het terrein waar de festiviteiten plaatsvonden.

Bijna 500 leerlingen, ouders en broertjes en zusjes hebben genoten van een middag vol sport- en spelactiviteiten, afgewisseld met een heuse uitdagende groepsactiviteit. Voor de jongere broertjes en zusjes waren er onder andere reuze bellenblazen en een aantal springkussens, terwijl de aanwezige ouders genoten van een drankje in de zon op het terras. De DWS leerkrachten werden bedankt met bloemen voor hun inzet in het afgelopen schooljaar. Kortom, het was een actieve middag en daarmee een geslaagde afsluiting van het schooljaar. Het zomerfeest werd georganiseerd de Vriendenstichting DWS. Meer foto's (gemaakt door Loes de Ruiter) volgen snel.

DWS Academie 2016

In de middag van maandag 13 juni vond de DWS Academie 2016 plaats. Ook ditmaal mochten we gebruik maken van de 2e Daltonschool. De middag werd geopend door Annerose Groot. Zij gaf een korte stand-van-zaken wat betreft het afgelopen jaar en de vooruitzichten voor het komende jaar. Hierna gingen de groepen uiteen in twee parallele workshops. Een workshop ging over versnellen en werd gegeven door Jaap Verouden. De andere workshop ging over het werken met persoonlijke leerdoelen. Deze workshop werd gegeven door Annelies de Muijnck. Na de pauze konden de deelnemers kiezen tussen twee lesactiviteiten die door ervaren DWS leerkrachten gegeven werden. Mechteld Woutman is met haar groep aan de slag gegaan met teamuitdagingen en Paulien Zuiderhoek heeft ieder hersenen aan het werk gezet met behulp van een aantal expliciete denkopdrachten. Uiteindelijk hebben ongeveer 35 leerkrachten en IB-ers van deelnemende scholen deze middag bezocht en zijn zij weer geïnspireerd naar huis gegaan.

 

Foto 3   Foto 4